חברים, משפחה ויין.
שילוב שעובד לנו

כמו היין שלנו גם הסיפור שלנו מתפתח לאט ונולד
ממפגש של הפכים שמשלימים אחד את השני ויוצרים משהו חדש.

1973 - 1980

הכול החל אי שם בשנות ה-70 בשטרסבורג שבצרפת בזמן לימודי הפיזיותרפיה, משה פגש את אן ,בת למשפחה שורשית מאלזס. משה, שהיגיע לביקור היכרות בבית המשפחה הוקסם מהחיבור הבלתי אמצעי של מארחיו עם האדמה והטבע,עולם היין נפרש לפניו, התרבות העשירה והיינות הביתיים עשו את שלהם. משה נשאר 7 שנים באלזס הקים משפחה עם אן ,החליטו לעלות ולהמשיך את עשיית היין בארץ.

1980 - 2002

ב- 19 השנים שלאחר מכן עסקו השניים בפיזיותרפיה, הקימו משפחה והמשיכו לחלום על עשיית יין. עם העלייה בצריכת היין והתפתחות תרבות היין בארץ, החליטו השניים לממש את החלום ולחזור לעסוק באהבתם המקורית. חמושים במבנה יפואי קטן בו שיכנו בתחילה את היקב והעניק לו את שמו ובחלומות על יקב אורבני ראשון במרכז הארץ, השניים החלו בייצור היין.

2002 - 2006

לאחר 3 שנים ביפו, היקב הגיע לנקודת גדילה ונאלץ להיפרד ממיקומו הראשוני. הרצון לשלוט באופן הגידול של הכרמים הובילו לנטיעות עצמאיות בחלקה החקלאית שמשמשת את היקב עד היום בעמק האלה. כפתרון ביניים הוחלט למקם את היקב עצמו בבית המשפחה ברמת החייל ומשם הוא פעל במשך מספר שנים.

2006 - כיום

בשנת 2006 עבר היקב מבית המשפחה אל המבנה הנוכחי שלו בצמוד לכרמים ובכך הושלם המהלך אשר מאפשר הקפדה ושמירה על סטנדרט אחיד מגידול הענבים ועד לביקבוק. במקביל בשנת 2007, סטפן, בנם הבכור של משה ואן, בוגר תואר באגרונומיה באוניברסיטה העברית, שב משנתיים של לימודי ייננות ועבודה מעשית ביקב באיזור St. Emilion. סטפן הצטרף למשה בניהול היקב ולאחר זמן מה קיבל את שרביט הניהול ומשמש כיום כיינן היקב.

הייננים

סטפן צלניקר

יינן היקב, בוגר הפקולטה לחקלאות באוניברסיטה העברית ולימודי ייננות בחבל בורגון (Bourgone) שבצרפת.
סטפן התמחה כשנה ביקב באיזור St. Emilion ולאחר מכן ביקב מפורסם בדרום אפריקה.
כניסתו לתפקיד הביאה לתפיסת היקב גישה של העולם החדש שמשמרת בעיקר את הארומה ושומרת מקום לטעמי הפרי. ביינות האדומים סטפן הביא אתו שינוי לכיוון של יינות ידידותיים, קלילים, לא מחייבים, בעלי תקופות השרייה קצרות ומהנים לשתייה גם ללא ליווי של מאכלים מסוימים. את היינות האדומים של יפו עדיין מיישנים בחביות אבל שומרים יותר מקום לפרי ולא נותנים ליישון להשתלט על הטעם.
היינות הלבנים של היקב אינם מיושנים בחביות, מה שהופך אותם לקלילים, פריכים וארומתיים יותר בניגוד לגישה האירופאית הישנה של שימוש בחביות.

משה צלניקר

מרגע הגעתו לצרפת בשנות ה-70 וחשיפתו לתרבות האוכל והיין של חבל אלזס, משה נדבק בחיידק הייננות ולא חדל לעסוק בנושא. בימיו הראשונים של היקב היינות התאפיינו בטעמים יותר מורכבים וטאניניים, עם השריות ארוכות שהתאימו לתרבות היין של אותה תקופה בישראל. ההתחלה הצנועה הסתכמה במספר חביות בודדות, כאשר כל חברי המשפחה לוקחים חלק בהליך ייצור היין והבקבוקים הראשונים חולקו כמתנות לחברים. בעקבות ביקורות נלהבות הייצור הלך וגדל תוך כדי מאמץ לשמר את אותה ההקפדה ותשומת הלב של השלבים הראשונים.
עם השינוי בתרבות היין, התפתחות היקב והצטרפותו של סטפן ניתן מקום ליינות היותר מאוזנים ומיוחדים שניתן לטעום במבחר יינות היקב כיום.

אן מרי צלניקר

אן מרי נולדה בצרפת וחיה בחבל אלזס למשפחת ייננים, את אהבתה לאוכל ויין משובח העבירה למשה לאחר שנפגשו ב-1975. לאן היה ברור שבשלב מסויים יקום יקב בישראל.
השילוב של הרומנטיקה הבלתי נגמרת של אן, הפרקטיות של משה וההשכלה של סטפן, הקימו את יקב יפו.

היין הוא האמנות שלנו - כל יין עם אופיו, כל בריאה אומר דברים שונים. יש יופי נהדר ביין ואנחנו שואפים להעביר את זה עם כל לגימה.